Сезонни профилактики

ЗИМНА ПРОФИЛАКТИКА

Нагряването с билки известно на запад като „мокса“ от moxibustion, е един от най-древните методи на въздействие върху Биологично Активните Точки. Запалената и тлееща билкова пура дава инфрачервено излъчване, което повишава температурата на кожата. Балансира жизнената енергия въздействайки върху патофактора „студ“. Влияе благотворно върху заболявания на опорно-двигателния апарат. Билковата смес от пелин, мента, канелено дърво, червена какула, китайска ангелика и други действа отпускащо и релаксиращо. Тази изключително приятна процедура, отпуска гладкката мускулатура, подобрява кръвната циркулация, премахва отпадналостта и умората и дава прилив на сили.

Вакуумтерапията е ефективна за профилактика на зимни настинки, бронхити, схващания и др. Масажът с вендузи се използва за подобряване на кръвообращението, усилване на обменните процеси и изхвърляне на токсините. Може да помогне за регулиране на наднорменото тегло и намаляване на целулита.

ПРОЛЕТНА ПРОФИЛАКТИКА

Пролетта е сезон в който са характерни резки промени в настроението, влошаване на паметта и намаляване на работоспособността. Поради непрекъснатата смяна на климатичните патофактори, промените в атмосферното налягане и магнитните бури, организма е подложен на стрес и е предразположен към редица възпалителни и алергични процеси.

Използвайки различни методи на въздействие върху Акупунктурните Точки, балансираме жизнената енергия, укрепваме имунната система, премахваме отпадналостта и умората. Чрез подходящ избор на комбинация от Биологично Активни Точки спомагаме за ускоряване на обменните процеси, изхвърляне на токсините, регулиране на наднорменото тегло и намаляване на целулита.

 

 

 

ЛЯТНА ПРОФИЛКТИКА

Принципът на хармония между човека и природата се основава на практическия опит. Високите температури, студените тонизиращи напитки и жаркото слънце, могат да провокират пристъпи на мигрена. А работата на климатици, на течение, вземането на студен душ – миалгията – схващания и болки във врата и главата, отпадналост. По време на лятната отпуска не сте застраховани от гастроинтестинални нарушения от ентеро вируси, колит, симптом на раздразнено дебело черво. Антицелулитните процедури са естествена необходимост. Лятото въздейства предимно чрез патофактора горещина. Появява се тенденция за дефицит на ян. Това обуславя и особени грижи за кожата.

ЕСЕННА ПРОФИЛАКТИКА

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Вашият коментар